Игнат Исаев и Динко Георгиев със заявка за рали Марамуреш 2022

Игнат Исаев и Динко Георгиев са подали заявка за участие в първия кръг от румънския рали шампионат – рали Марамуреш 2022. Това ще бъде дебют за Исаев с автомобил R5, тъй като той е заявен със Skoda Fabia R5. Автомобилът е познат на родните фенове от участията на Антон Титов през миналата година.

Второ състезание с топ автомобил за Исаев

Рали „Марамуреш“ ще бъде едва второто рали, в което Игнат Исаев ще може да разчита на истински топ автомобил. Предишното подобно участие за Исаев бе преди повече от десет години, когато статира с наето Peugeot 207 Super 2000 в рали „България“ 2011. Тогава в тандем със Стефан Кордев, Игнат завърши на шесто място в генералното класиране.

77 заявки за първия кръг от Румънския рали шампионат

Седемдесет и седем заявки са получили организаторите на рали „Марамуреш“. Прави впечатление, че деветкратния шампион на съседите Симоне Темпестини, който вече записа два старта в Европейския рали шампионат със Skoda Fabia Rally2 evo, ще се състезава с Porsche 997 RGT. Още пет автомобила Rally2 са заявени за състезанието. Прави впечатление отсъствието на Дан Гъртофан. За сметка на него, в състезанието ще участва сина му Андрей, който сменя познатото Subaru Impreza със Skoda Fabia R5.

9 скоростни отсечки и 122 състезателни километра в два дни

Второто издание на рали „Марамуреш“ ще се проведе 8-10 април и ще предложи на участващите екипажи девет скоростни отсечки с обща дължина от 122 състезателни километра.