Два български екипажа за старта на рали „Харгита“

Два български екипажа в рали Харгита
Два български екипажа в рали Харгита

Неяснотата около бъдещето на рали сезона у нас провокира родните екипажи да търсят поле за изява в съседните държави. Два български екипажа са подали заявки за втория кръг от Румънския рали шампионат. Рали „Харгита“, което ще се проведе през уикенда, като за него са заявени 68 тандема.

Антон Титов и Динко Георгиев стартират сезона си в северната ни съседка

След като предостави своята Skoda Fabia R5 на Игнат Исаев за старта в рали „Марамуреш“, сега Антон Титов също ще се пусне в румънска надпревара. Заедно с Динко Георгиев, Титов е заявен под номер 505 за рали „Харгита“. Освен бъгарите, с автомобили Rally2 ще се състезават още шест екипажа.

Втори старт за Екатерина Стратиева и Георги Аврамов с Opel Corsa Rally4

Екипажът на Астра Рейсинг Екатерина Стратиева и Георги Аврамов ще запишат втори старт с новия за тях автомобил от клас Rally4. След отпадането в рали „Канарски острови“ в края на миналия сезон, сега Стратиева се надява на повече състезателни километри.

Цели 15 машини са заявени в клас RC4, като по-голямата част от тях са част едномарковата купа Peugeot 208, която бе създадена в Румъния през тази година.

Симоне Темпестини отново с Porsche 997 RGT

За втори пореден старт в румънското рали първенство Симоне Темпестини ще заложи на автомобил Porsche 997 RGT.

Темпестини е големият фаворит за победата, но ще се надява и на доста по-добри условия за разлика от тези в първия кръг. Победата тогава му бе отмъкната от родния тандем Игнат Исаев / Йордан Йорданов.

Рали „Харгита“ ще предложи на участващите екипажи 10 скоростни етапа с обща дължина от 78,21 състезателни километра.