Мишев и Башкехайов с участие в рали „Шумава“

Мишев и Башкехайов с участие в рали Шумава

Никола Мишев и неговият навигатор Ангел Башкехайов ще стартират в рали „Шумава“. Едно от най-популярните чешки ралита, което е втори кръг от шампионата на страната, ще се проведе от 6 до 8 май. За надпреварата са заявени шестедесет и седем екипажа.

Трети старт за Мишев и Башкехайов през сезон 2022

Рали „Шумава“ ще бъде трети старт за екипажа Мишев и Башкехайов през настоящата година. Двамата вече записаха успешни участия в зимното рали „Ковасна“ в Румъния и в астрийското „Ребенланд“ рали.

„Липасата на състезания в България ни кара да поддържаме форма в чужди ралита“

„При липсата на състезания към момента в България искаме да поддържаме форма. Участваме в ралита, в които най-вече да трупаме опит и повишаваме конкурентността си. Чешкият шампионат е много силен, разнообразен, с много автомобили и страхотна организация. Само в нашия клас на последното рали там стартираха 15 автомобила, а общия брой участници беше 84, което говори само за себе си.“ – споделя очакванията си Никола Мишев.

„Лично аз се надявам времето да е добро, защото последните ни участия условията бяха все тежки, но и да не е така, сме подготвени и ще опитаме максимално да се насладим на ралито.

Предвид графика на състезанието и броя автомобили е твърде вероятно последните отсечки от първите два дни да са на фарове. Още едно предизвикателство, което допълнително ни мотивира. Именно и за това си избираме подобни състезания.“

Дванадесет скоростни отсечки и 160 състезателни километра очакват нашите състезатели

Рали „Шумава“ включва в програмата си 12 скоростни етапа с обща дължина от 160 състезателни километра.

Състезанието ще започне на 6 май с един скоростен етап, а същинската надпревара е в следващите два дни.

Резултати на живо от рали „Шумава“ 2022 може да следите ТУК