Чешко предизвикателство за Даниел Попов и Ангел Башкехайов

Даниел Попов и Ангел Башкехайов стартират в рали Чешки Крумлов

Сезон 2022 за талантливия роден пилот Даниел Попов ще стартира с чешко предизвикателство – рали „Чешки Крумлов“. За пореден сезон, негов навигатор ще бъде Ангел Башкехайов, който вече натрупа няколко старта в чужбин през годината, партнирайки на Никола Мишев. Екипажът на АСК „Пещера“ ще бъде зад волана на Peugeot 208 Rally4.

Българите стартират с номер 27

Рали „Чешки Крумлов“ е трети кръг от шампионата на Чехия и по традиция ще предложи сериозна конкуренция. Деветдесет и седем екипажа от шест националности са подали заявки за участие. Българите са заявени в клас RC4I, където фигурират имената на още единадесет тандема. За фаворит в класа е сочен Яромир Тарабус (Peugeot 208 Rally4), който спечели в предишния кръг – рали „Шумава“.

Тринадесет скоростни отсечки и 155 състезателни километра очакват състезателите в рали Чешки Крумлов

Третият кръг от чешкото първенство е с обща дължина от 155 състезателни километра, които са разделени в два състезателни дни и общо 13 скоростни отсечки.

Надпреварата ще започне в петък следобед със супер-специален скоростен етап в Ческе Будьовице. До края на първия ден екипажите ще трябва да преодолеят още пет отсечки, като последните два етапа вероятно ще бъдат на фарове поради късния си час на стартиране.

В събота предстоят нови седем етапа, сред които и най-дългия в сътезанието – близо 28-километровият „Малонти“.