Румънски дебют за Мартин Сурилов с Rally2 автомобил, втори старт за годината за Екатерина Стратиева

Румънски дебют за Мартин Сурилов с автомобил Rally2
Снимка: Драгомир Петров

Дългоочакваният дебют на Мартин Сурилов и Здравко Здравков с новия им автомобил (Citroen C3 Rally2) ще се случи този уикенд. Българите ще участват в рали „Арджеш“, трети кръг от рали шампионата на Румъния. Освен екипажа MS Rally Team, в Питещи ще стартират и Екатерина Стратиева и Георги Аврамов (Opel Corsa Rally4).

След тестовете е време за истинско запознаване с новия автомобил

След като проведоха две тестови сесии с новия автомобил, за Мартин Сурилов и Здравко Здравков предстоят важни километри по техничните пътища край Питещи. Българите ще трябва бързо да се сработят с новата си придобивка, за да успеят да се сборят с местните екипажи.

Втори пореден старт за Стратиева и Аврамов в Румъния

Екатерина Стратиева и Георги Аврамов ще направят второ поредно участие в Румънския рали шампионат. Екипажът на Астра Рейсинг успя да натрупа ценни километри в рали „Харгита“, завършвайки на 25-то място в генералното подреждане. В клас RC4 Катя и Георги записаха десето място с новия за тях автомобил.

9 отсечки, 130 състезателни километра и много … мечки

Рали „Арджеш“ ще предложи на участващите екипажи 9 скоростни отсечки. Всички те са класически за румънското рали – борбата ще започне с четири изпитания в легендарния проход „Трансфагарашан“. Първият състезателен ден ще завърши със супер-специален етап в Арджеш.

Неделният ден включва нови 4 етапа, които ще трябва да определят призьорите от записалите за участие шестдесет и шест екипажа.

Резулатати на живо може да се следят ТУК