Отличен първи ден за Попов и Башкехайов в рали Чешки Крумлов

Отличен първи ден за Попов и Башкехайов в рали Чешки Крумлов

Даниел Попов и Ангел Башкехайов завършиха първия ден на рали „Чешки Крумлов“ на 13-то място в генералното класиране. Отличното представяне на българския екипаж, който е на борда на Peugeot 208 Rally4, се допълва и от втората позиция в клас RC 4. Екипажът на АСК „Пещера“ отстъпва eдинствено на изключително опитния чешки екипаж Яромир Тарабус / Даниел Трункат. Разликата с чехите е 37,7 секунди.

Оспорвана борба за челните места в класа и стабилно представяне в общото подреждане

През целия първи ден, включващ шест скоростни етапа, Даниел Попов и Ангел Башкехайов се представяха стабилно и с нарастващо темпо. След първото завъртане на етапите в днешната програма, българите заемаха 15-то място в генералното класиране и 3-то в класа.

Спуканата гума при второто преминаване на супер-специалния етап в състезанието не се отрази на темпото на Попов и Башкехайов.

Със силно каране в последната отсечка, която се проведе на фарове, родният екипаж се изкачи с две позиции в общото подреждане. В класа българите спечелиха една позиция.

„След опознаването леко се бях притеснил дали сме направили добри записки и какво ще бъде темпото със състезателната кола. След първите няколко завоя обаче се почувствах добре и започнах веднага да изпитвам страхотно удоволствие от карането по тези отсечки, не очаквах да се движим с лидерите в предното предаване. Не поемаме излишни рискове, но явно темпото ни е добро. Утре предстои дълъг ден, в който ще видим как ще се справим с гумите. Всичко е наред за момента, доволен съм“, сподели Даниел Попов след финала на първия състезателен ден.

Развръзката в рали „Чешки Крумлов“ ще бъде през втория състезателен ден

Битката за призовите места в рали „Чешки Крумлов“ ще бъде изключително интересна в оставащите седем скоростни етапа. Екипажите ще трябва да преминат два пъти през най-дългия етап в състанието – 27-километровия „Малонти“.

В челото на ралито битката е изключителна – лидерите Ян Копецки и Вацлав Пех са разделени от едва три десети. На трета позиция се движат Филип Мареш и Радован Буча, които изостават с 24,4 секунди от Копецки.

Резултати от първия състезателен ден на 49-то рали „Чешки Крумлов“ – ТУК