Стратиева и Аврамов с успешен финал в рали Арджеш, Сурилов и Здравков отпаднаха след инцидент

Стратиева и Аврамов с успешен финал в рали Арджеш

Екатерина Стратиева и Георги Аврамов (Opel Corsa Rally4) завършиха успешно румънското рали „Арджеш“. Със силна езда през втория състезателен ден, родният екипаж успя да навакса загубените позиции след вчерашния супер-специален етап и завърши на 20-то място в общото класиране. В клас RC 4, Катя и Жоро записаха 6-то място.

Мартин Сурилов и Здравко Здравков (Citroen C3 Rally2) не успяха да видят финала на състезанието. Екипажът на MS Motorsport катастрофира в самото начало на специален етап 7 „Матеяш“. За радост екипажът е добре, а щетите по автомобила не изглеждат сериозни.

Скорост от първия състезателен километър и малшанс за Сурилов

Още от първия си състезателен километър с новия Citroen C3 Rally2, Мартин Сурилов и Здравко Здравков показаха, че притежават нужната скорост, за да се борят за победата във всяко рали. За съжаление, те започнаха с проблеми в разговорното устройство, които им попречиха да намерят своето темпо в първите етапи на рали „Арджеш“.

Противоречиви решения на спортните комисари за даденото им служебно време в специален етап 4 и грешка в супер-специалния етап ги изпратиха трети.

Неделният ден започна добре за Сурилов и Здравков, които записаха второ време в първия етап за днес.

В следващата отсечка обаче, родният екипаж претърпя инцидент и отпадна от надпреварата.

Силно темпо на Стратиева и Аврамов ги върна в топ 20 на рали „Арджеш“

След вчерашната грешка в супер-специалния етап, породена от неточности в пътната книга, Екатерина Стратиева и Георги Аврамов направиха силно каране в днешните четири скоростни отсечки.

Стратиева и Аврамов завършиха в топ 20 на рали Арджеш

Благодарение на добрите резултати в етапите, Стратиева и Аврамов завършиха рали „Арджеш“ на 20-то място в генералното класиране. В клас RC 4, състезателите на Астра рейсинг, завършиха на 6-то място.

Себастиан Барбу спечели рали „Арджеш“

Себастиан Барбу и Богдан Янчу (Skoda Fabia R5) спечелиха рали „Арджеш“. Румънският екипаж поведе още от самото начало и завърши с преднина от 1:23,9 мин. пред Андрей Гъртофан и Дору Врая (Skoda Fabia R5). Трети на финала в Питещи пристигнаха Михай Маноле и Марк Банка (Skoda Fabia Rally2 evo).