Мирослав Ангелов и Георги Гаджев пети в рали Сибиу 2022

Ангелов и Гаджев пети в рали Сибиу

Екипажът на Мегапорт Рейсинг Мирослав Ангелов и Георги Гаджев (Skoda Fabia Rally2 evo) завърши на пето място в рали „Сибиу“ 2022. Макадамовото състезание е пети кръг от румънския рали шампионат. Ралито бе спечелено от безспорните фаворити Симоне Темпестини и Серджу Иту (Skoda Fabia R5). На почетната стълбичка се качиха още Богдан Маришка / Себастиан Иту (Skoda Fabia Rally2 evo) и Андрей Гъртофан / Дору Врая (Skoda Fabia R5).

Добро представяне по тежките макадамови отсечки край Сибиу за Ангелов и Гаджев

В едва второто си макадамово състезание Ангелов и Гаджев започнаха със стабилно темпо по тежките макадамови отсечки край Сибиу. Те записваха резултати в топ 6 на етапите, като в общото класиране вървяха пети.

Българският екипаж загуби значително време в последната супер-специална отсечка за първия ден, която се проведе на фарове. Ниската видимост, заради вдигнатия прах от предните автомобили, коства на Ангелов и Гаджев близо 40 секунди спрямо най-доброто време в етапа.

Това отпрати екипажът на Мегапорт Рейсинг на шесто място в края на деня.

Променливи метеорологични условия през втория ден за екипажите

Вторият състезателен ден предложи променливи метеорологични условия за участващите. В няколко от етапите заваля дъжд, който ги направи още по-предизвикателни.

Българите имаха няколко момента през деня, но в крайна сметка с добро темпо в последните отсечки успяха да се изкачат до четвъртата позиция в генералното класиране.

Наказание от 10 секунди след финала на последната отсечка изпрати българите на пета позиция зад Себастиан Барбу и Богдан Янчу.

Родният екипаж изостана с 7:01,8 минути от победителите Темпестини и Иту.

„Макадамът ми допада. Доволен съм от работата на отбора“

„В края на първия ден вчера, на нощния етап, имаше много прах и не успях да бъда уверен напълно в записките, а пътят не се виждаше. Направихме само две минавания на опознаването, защото спукахме гума и загубихме време. Също така имахме ограничен избор на гуми за това състезание, защото не бяхме сигурни в макадамовата програма за годината поради очакванията да караме на асфалт в България. В последните етапи бяхме с по-твърди гуми от това, което искахме, реално нямахме средната по твърдост смес. Имахме доста премеждия в състезанието, както и ударена броня, късмет е, че не отнесохме дърво. Без опит мисля, че се справихме много добре. Много съм доволен от резултата за отбора и работата, която свършиха. Определено макадамът ми допада. Във вторник, със съдействието на екипажи от Румъния, направихме организиран тест на 40 км. от Сибиу. Навъртяхме около 50 км, за да изпробваме настройки и гуми“, коментира Мирослав Ангелов след финала.

Крайно класиране от рали „Сибиу“ 2022: ТУК